Vakkert og livlig med Halvdan og kvartetten

Vakkert og livlig med Halvdan og kvartetten

Halvdan Sivertsen gjorde det igjen, fikk et begeistret publikum med seg. Denne gangen også med strykekvartett til.

Det skjedde etter at Engegårdkvartetten først hadde spilt fin Haydn og besnærende Britten, to strykekvartetter fra to forskjellige århundrer og veldig forskjellige i stil og stemning. Benjamin Brittens strykekvartett fra 1945 fikk det til å gå skjelvinger gjennom sal og sjel.

Dette var et samarbeidsprosjekt mellom Bodø Kulturhus’ kvartettserie og Halvdan Sivertsen. Engegårdkvartettens leder Arvid Engegård har kjent Halvdan siden fiolinisten var 12 år. De har hatt mye musikkglede sammen i alle år men dette er første gang halvdan og Arvid har spilt sammen på denne måten.

Tore Johansen hadde laget vakre strykekvartetarrangementer av en del av Halvdans viser, og de ble framført fulle av den gjensidige respekt som disse to forskjelligartede musikere fra samme by har for hverandre. Her manglet verken «Sommerfuggel i vinterland» eller «Nordaførr Vårvisa», og her var også et par-tre av Halvdan Sivertsens mindre kjente, men meget gode viser.

Et nesten fullsatt kulturhus hadde en fin kveld med svært variert program, først en time strykekvartett og så nesten like lenge med litt av Sivertsens beste.