Prosjekter

”Créme de la Créme”

I denne unike sammenhengen kommer Engegårdkvartetten på billigsalg fordi vi ønsker å bli med å bygge opp publikum for klassisk kammermusikk. Denne kvelden skal være utrolig hyggelig men rimelig. Program består av bare klassikere, Mozart er på sin plass her.

  • Gratis drink følger med i billettpris
  • Kjøp to billetter og få den tredje gratis
  • Alltid et lokalt element på programmet, enten kulturskolen eller lokal utøver.

Sammen bygger vi publikum for klassisk kammermusikk. Under utvikling – bli med!

Susanne Lundeng

Vårt samarbeid med Susanne Lundeng skal møte mikrofonene i mars 2014. Susanne har nemlig skrevet et nytt album for seg selv og Engegårdkvartetten. Vi er på turne med Susanne i oktober 2014.

Halvdan Sivertsen

Etter vår debut sammen i Kulturkirken Jakob 23. April 2013, har både Engegårdkvartetten og Halvdan lyst på mer. Dette er bare en herlig kombinasjon. En turne er planlagt for november 2014.

Bjørn Sundquist

Engegårdkvartetten og Bjørn Sundquist presenterer en kveld med På Viddene av Ibsen og Opus 131 av Beethoven. Kvelden åpner med at Sundquist leser dikten På Vidderne med fragmenter av Beethovens opus 131 flettet inn og under hans stemme. Etter en pause spiller Engegårdkvartetten opus 131 av Beethoven uavbrutt.

Dénes Várjon

Samarbeidet med den ungarske stjernepianisten Dénes Várjon er en naturlig utfall av Arvid Engegårds nære kontakt med Dénes i minst tyve år. Med regelmessig samarbeid i Ungarn, Østerrike og England var det naturlig å endelig invitere Várjon på turné i Norge. Dénes har en karriere som tar han regelmessig til Europas største saler og festivaler. Bare i fjor sommer spilte Dénes i Festspillene i Salzburg og Marlboro Festival i USA. Og ikke minst, på Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Vi er på turne med Dénes i mars 2014 med Mozart og Brahms.

Nils Økland

Engegårdkvartetten er igang med et veldig artig og interessant samarbeid med Nils Økland. Det hele startet i februar 2013 i Harstad på Ilios festivalen, og skal til Salzburg i mars 2014. Programmet skal utfordre grensene mellom norsk folkemusikk og klassisk kammermusikk.

Emma Johnson

Emma er en av de få klarinettister som har en travel solokarriere som har tatt henne til store europeiske, amerikanske og asiatiske arenaer så vel som til Afrika og Australasia. Hennes siste innspilling av sonater av Brahms og Mendelssohn med John Lenehan ble beskrevet som «definitiv. . . triumferende. . . et landemerke plate » i The Observer (april 2012).